Home / Gezondheid / Bank of Africa van de BMCE organiseert kankerscreening

Bank of Africa van de BMCE organiseert kankerscreeningBank of Africa (BOA) van de Democratische Republiek Congo (DRC), een dochteronderneming van BMCE Bank (de buitenlandse handelsbank van Marokko), organiseert van 1

2 tot 15 maart een gratis kankerscreeningcampagne in Kinshasa. borst en baarmoederhals, in samenwerking met het Trinity Medical Center.

Deze operatie zal 500 vrouwen in de hoofdstad van Kinshasa ten goede komen, volgens organisatoren die herinneren aan het feit dat sinds BOA Group sinds 2016, via 10 van haar dochterondernemingen (Benin, Burkina-Faso, Madagascar, Mali, Niger, Senegal, DRC, Ivoorkust, Djibouti, Togo) nemen deel aan de strijd tegen borst- en baarmoederhalskanker bij vrouwen uit achtergestelde gebieden

Borstkanker is de belangrijkste doodsoorzaak bij met name Afrikaanse en Congolese vrouwen en de derde belangrijkste doodsoorzaak in de wereld.

Baarmoederkanker is ondertussen de op een na meest voorkomende kanker bij vrouwen. Echter, bijna alle gevallen houden verband met een genitale infectie door verschillende virussen van het Papillomavirus-familie. Het ontwikkelt zich van zogenaamde precancereuze laesies, die in het bijzonder de voorkeur genieten door vaginale en cervicale infecties, vroege en meervoudige zwangerschappen, de kortstondigheid van geslachtsgemeenschap en roken.

Volgens specialisten zijn deze twee soorten kanker heel gemakkelijk te voorkomen en te genezen als de screening vroeg genoeg wordt uitgevoerd.

MAP


Source link