Home / Gezondheid / Ebolowa: de mensen verwelkomen de komst van de Milda

Ebolowa: de mensen verwelkomen de komst van de MildaLangdurige geïmpregneerde muskietennetten arriveren op het juiste moment in Ebolowa, omdat sommige gebieden als gevolg van ongezondheid de voorkeur hebben als schuilplaatsen voor muggen. Casestudy wijk New-Bell

Dit is een gunstige omgeving voor de ontwikkeling van muggen. De plassen die het afval, de trol, de grasvelden bij de huizen wrijven. In het district New-Bell in Ebolowa breekt malaria records. Voor oeverleger Benjamin Mvomo "Ik denk dat hij zelfs endemisch is, je kunt niet rondlopen met een klamboe op je hoofd, muggen maken deel uit van ons dagelijks leven, op alle uren van de dag en nacht vallen muggen je aan, het is serieus genoeg.

Eerste slachtoffer van de pijn van de vrouwelijke Anopheles in deze ongezonde omgeving kinderen Volgens Jacky Bikie, die bij mij thuis woont, hebben kinderen geen week zonder malaria, soms kunnen drie kinderen ziek worden Dezelfde tijd. "

In elk huis in deze populaire en dichtbevolkte buurt van New-Bell, uitgaven aan malaria preventie en behandeling kosten de ouders & # 39; ogen. Volgens Cécile Ondoua, ouder, "elke week moet ik kinine en andere medicijnen tegen malaria kopen, ik heb kinderen die hier in de woonkamer slapen en ik merk dat ik 's morgens de muggen net heb aangevallen. om ze te behandelen. "

In New-Bell en in de andere achtergestelde buurten waar malaria lijkt te hebben gemaakt, hebben bewoners van hun bed acties uitgevoerd voor sanitaire voorzieningen, opruimen, reinigen van dakgoten en vele anderen. Maar inspanningen die onvoldoende blijken om zijn ontelbare nesten van Anopheles uit te roeien. De derde distributiecampagne van de Milda wordt daarom verwelkomd in New-Bell als een heilzame en reddende actie voor deze bevolkingsgroepen.

Door Const. ZANG in Ebolowa | Actucameroun.com


Source link