Home / Buitenland / Het originele geschenk aangeboden door Poetin aan Xi Jinping

Het originele geschenk aangeboden door Poetin aan Xi JinpingInternational

De Russische president Vladimir Poetin bood een doos Russische ijsjes aan zijn Chinese evenknie Xi Jinping, die zijn 66e verjaardag vierde in Dushanbe, Tadzjikistan, waar de Asia Security Summit op zaterdag werd gehouden, het Kremlin.

"We hebben een buitengewone baan waardoor we onze verplichtingen nakomen, zelfs op onze verjaardag", zei Poetin, die Xi kort voor de start van de top ontmoette en delegaties uit 27 landen, waaronder Iran en Qatar, bijeen bracht.

"Fijne verjaardag! Mijn beste wensen (…) Ik ben heel blij dat ik een vriend als jij heb," vertelde Poetin volgens de afbeeldingen aan de Chinese leider. op de website van het Kremlin. "We kwamen met goede geschenken," zei hij, voordat hij een enorme doos vol Japans ijs van Xi Jinping en een vaas met de naam "A Sunny Day" presenteerde. De twee leiders dan geroosterd en dronk champagne.

"Ons hele team, en ik kan zelfs zeggen, ons hele land wenst u het beste van de wereld, omdat u veel doet voor de ontwikkeling van de betrekkingen tussen onze twee landen", zei Poetin. "Je geniet van grote autoriteit in de harten van het Chinese volk", zei Xi Jinping.

De Chinese leider, die Vladimir Poetin "zijn beste vriend" noemt, werkte vorige week om een ​​"nieuw" te geven aan de Russisch-Chinese entente tijdens zijn ontmoeting met de Kremlin-meester in Moskou, vermenigvuldigende complimenten en vriendschapsverklaringen "[1

9659004] MM. Xi en Poetin hebben een gezamenlijke verklaring ondertekend waarin een "nieuw tijdperk" voor hun links wordt geopend, voordat ze de volgende dag hun hechte economische relatie presenteren en een gemeenschappelijk front laten zien om kritiek te uiten op de economische overheersing van de VS tijdens de hoofdvergadering van het Russische bedrijfsleven in St. . Petersburg.


Source link