Home / Wetenschap/techniek / je kunt je verblijf in het ISS boeken

je kunt je verblijf in het ISS boekenOf u nu een start-up, ondernemer, industrieel, public relations of toerist bent, morgen kunt u aan boord van het baancomplex blijven en de middelen van de Amerikaanse delen van het station gebruiken voor uw eigen doeleinden. Het doel van NASA is om nieuwe spelers uit de private en toeristische sector naar de opkomende markt van de ruimtevaarteconomie te brengen. Een manier om een ​​tweede leven te geven aan het International Space Station (ISS) na de terugtrekking van partners, verwacht tegen het einde van het decennium 2020.

In het tijdperk van New Space wil Nasa Internationaal ruimtestation (ISS) een hefboom voor economische ontwikkeling te maken en nieuwe mogelijkheden uit de particuliere sector op te roepen. Een project om NASA's doelstellingen op het gebied van menselijke exploratie te bereiken, terwijl het de marketingplannen van de Amerikaanse industrie ondersteunt. Hiervoor heeft NASA zojuist de opening aangekondigd van de Amerikaanse delen van het station aan particuliere bedrijven voor commerciële en marketingactiviteiten.

Het idee is om een ​​levensvatbare ruimte-economie te ontwikkelen in de hoop dat de particuliere sector de ISS overneemt die de Verenigde Staten en de andere partners van het orbitaalcomplex willen stoppen met financiering in de late 2020s.

"

" We willen huurder worden, niet meer eigenaar van het ISS "legde Jim Bridenstine, beheerder van NASA, uit in april

vrijdag, Jeff DeWit, de chief financial officer van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap kondigde een reeks maatregelen aan om het gebruik van het orbitaalcomplex te vergemakkelijken, zodat het in 2020 mogelijk zal zijn voor Amerikaanse bedrijven om ISS-middelen te gebruiken voor commerciële en innovatiedoeleinden om nieuwe commerciële markten te openen. # 39; s andere doel is om samen te werken met deze industriëlen om een ​​uitgebreid ecosysteem te creëren waarin NASA een van de vele klanten is die diensten en functies tegen lagere kosten in het veld kopen, in het bijzonder en ter ondersteuning van zijn programma's (opleiding van astronauten nieuwe technologieën …)

Iedereen kan aan boord van het ruimtestation blijven

De advertentie die het grootste belang heeft getrokken, is de beslissing om maximaal twee korte vluchten toe te staan missies van privéastronauten per jaar Ei de verblijven die maximaal 30 dagen kunnen duren en die ruimte bieden aan een tiental privé-astronauten om aan boord van het ISS te blijven voor commerciële of toeristische activiteiten. NASA heeft de kosten van de nacht aan boord van het orbitale complex vastgesteld op $ 35.000 per persoon, inclusief eten, water, toiletten en het volledige ondersteuningssysteem voor het leven aan boord.

Alleen beperkingen, deze astronauten moeten voldoen aan een aantal veiligheids- en medische criteria en mogen uitsluitend worden gedragen door de SpaceX Crew Dragon of de Boeing Starliner. De ingebruikname van deze twee ruimtetaxi's staat gepland voor het jaar 2020. Boeing en SpaceX zullen hun eigen ruimtevervoerdienst verkopen, die elk ongeveer 58 miljoen euro in rekening zullen worden gebracht. , exclusief promotie.

Wat te onthouden

  • NASA opent het internationale ruimtestation voor ruimtetoeristen en bedrijven
  • NASA wil de ontwikkeling van een winst van de ruimteceleconomie van Amerikaanse bedrijven en haar activiteiten versnellen.
  • Toegang tot het station zal uitsluitend worden gemaakt met behulp van SpaceX en Boeing orbitale capsules.

Hervatting van toeristische uitstapjes aan boord van het ISS

Artikel van Rémy Decourt gepubliceerd op 15 januari 2011

Opgeschort wegens gebrek aan ruimte aan boord van capsules Sojoez kan de commercialisering van verblijven aan boord van het S International Space Station opnieuw worden gebruikt: Roskosmos verhoogde de jaarlijkse constructie van deze capsules van vier naar vijf eenheden. Let op, de prijs is erg ver van lage kosten .

De toeristische ruimtevaart (ongeveer tien dagen) werd in 2009 onderbroken vanwege de toename van het aantal astronauten dat door Russische schepen aan boord van het ISS werd gebracht. De permanente bemanning van het ISS werd verhoogd van 3 naar 6 personen, de rotaties die nodig waren voor deze reizen werden verhoogd. De Amerikaanse firma Space Adventures heeft zojuist een overeenkomst gesloten met de Russian Space Agency en Rocket Space Corporation Energia voor de commercialisering van zitplaatsen aan boord van Soyuz vanaf 2013.

Drie toeristen per jaar zullen op vluchten kunnen plaatsvinden om lid te worden van het ISS. "We zijn zeer verheugd deze overeenkomst aan te kondigen en danken onze Russische partners voor de toenemende productie van Soyuz", zei Eric Anderson, President van Space Adventures.

Welkomstvaluta

Terwijl we aan de Russische kant zijn verwelkomen we uit " de toename van de inspanningen om te voldoen aan de vraag kwestie van ruimtetoerisme " zegt Alexei Krasnov, hoofd ruimtevluchten van Roscosmos, het is vooral om economische redenen. Met een prijs van meer dan $ 40 miljoen van de plaats is de instroom van buitenlandse valuta aanzienlijk voor een financieel gespannen ruimteprogramma. De vraag rijst of de Sojoez-capsules moeten worden aangepast aan een zuiniger ruimtevaartuig: beter aangepast en vereenvoudigd voor het betaalde personenvervoer. Het doel is om ruimte te krijgen om een ​​vierde stoel te plaatsen.

Dromen die een prijs hebben

Het grote publiek ontdekt Space Adventures met de reis tien jaar geleden Dennis Tito, de eerste toerist die aan boord van het ruimtestation zou plaatsvinden. Het Amerikaanse bedrijf heeft de wereldwijde exclusiviteit op marktplaatsen op de Sojoez. Sinds 2001 hebben 7 andere mensen hem gevolgd, waaronder Charles Simonyi die in 2007 en 2009 twee keer vloog en de eerste vrouwelijke toerist van de ruimte: de Iraans-Amerikaanse Anousheh Ansari. In totaal brachten klanten van Space Adventures 3 maanden door in de ruimte en reisden ze bijna 58 miljoen kilometer rond de aarde .

De laatste ruimtetoerist die op een Sojoez is gevlogen, is de Canadese miljardair Guy Laliberté oprichter van Cirque du Sun keerde terug naar de aarde in oktober 2009 na 11 dagen in de ruimte. Hij wilde het bedrag van zijn ticket, geschat op 40 miljoen dollar, niet prijsgeven. Maar we weten dat zijn voorganger, Charles Simonyi in 2009 35 miljoen dollar had betaald, nadat hij 25 miljoen had uitgegeven voor zijn eerste verblijf in de ruimte .

Geïnteresseerd in wat u zojuist hebt gelezen?

Abonneren op nieuwsbrief The Daily : ons laatste nieuws van de dag

Wilt u dit ook


Source link