قالب وردپرس درنا توس
Home / Wetenschap & Techniek / Huawei geeft je een truc om het Google-verbod gemakkelijk te omzeilen

Huawei geeft je een truc om het Google-verbod gemakkelijk te omzeilenHeeft Huawei zojuist de hele handelsoorlog gewonnen?

In de aanloop naar de nieuwste vlaggenschipserie van Huawei waren allen terecht sceptisch over de Amerikaanse handelsoorlog. en China had een klein probleem: Huawei mocht geen Google-services gebruiken. Geweldige specificaties zijn leuk en leuk, maar zonder Google was het voor velen een nee-nee. Nu lijkt Huawei er een heel lastige truc voor te hebben uitgevonden.

Huawei CEO Richard Yu vertelt AndroidAuthority dat de bootloader van de veelbelovende Mate 30 Pro niet te blokkeren is. Dit vergemakkelijkt de installatie van Google-services op een Mate 30 Pro aanzienlijk. Heel slim, want het verwijdert de Chinese technologiegigant het merendeel van de kritiek op het apparaat.

Omdat ja, Huawei introduceert zijn HarmonyOS nog niet voor het smartphonebereik, en daarom zitten Huawei-gebruikers voorlopig vast aan een smartphone met een Android. Dit is op zichzelf geen probleem, omdat het besturingssysteem open source is en daarom vrij kan worden gebruikt. Het zijn de Google-services die Huawei zo moeilijk maken.

En het miljardenbedrijf heeft iets gevonden. Hoewel ze het niet toelaten, kan door het ontgrendelen van de bootloader een aangepast herstel worden geïnstalleerd. En nu is het opeens mogelijk om de ontbrekende Google-services op uw Mate 30 Pro te installeren. Volgens Yu is het een hulpmiddel om de gebruiker meer controle te geven. "Tot nu toe hebben we beperkte toegang tot [ontgrendelde bootloader] omdat we de veiligheid van onze klanten wilden garanderen. Nu willen we de klant meer vrijheid geven zodat hij zelf meer aanpassingen kan maken. "

Deze bypass is erg handig voor aanpassing, maar ook een beetje lastig, zoals Yu zelf suggereert, het is niet erg veilig om te spelen met de basisprincipes van Huawei-software, veel tutorials zullen online gaan, maar het zal altijd Voor de niet zo populaire Android-gebruiker (de overgrote meerderheid) is het besturen van deze software niet noodzakelijk een uitkomst.

Maar ja, je moet Huawei eren, ook al noemen ze het niet, ze hebben het lukte het gewoon om met Google om te gaan!

Voor nu was het een beetje onduidelijk of de Mate 30-serie laat naar Europa zou komen en naar Nederland en België zou komen, zoals je kunt zien in het gekoppelde artikel met alle informatie over de nieuwe vlaggenschepen Als je het kunt lezen, komen de apparaten hier terecht, maar wanneer is niet duidelijk.


Source link