قالب وردپرس درنا توس
Home / Wetenschap & Techniek / Interne e-mails van NASA gepubliceerd: "Big Astero …

Interne e-mails van NASA gepubliceerd: "Big Astero …Deze zomer is er een grote asteroïde voorbij de aarde gepasseerd. In de afgelopen honderd jaar zou geen asteroïde zo dicht bij onze planeet zijn geweest. En toch had NASA niets gezien.

De asteroïde 2019 OK veegde onze aarde op een afstand van 73.000 kilometer. Dat is ongeveer vijf keer kleiner dan de afstand tussen de maan en de aarde.

Een dergelijke nauwe doorgang wordt beschouwd als dichtbij een botsing door het ruimteagentschap. En toch hadden de astronomen daar slechts enkele uren vóór de doorreis op 24 juli iets gezien. Dit komt uit interne e-mails die zijn vastgelegd door verschillende media.

"We hebben dit object om veel verschillende redenen niet gezien," klonk het twee dagen later, op 26 juli. "Was het de asteroïde zelf? Was het zo moeilijk te zien? Ik vraag me af hoeveel ruimteobjecten zonder onze medeweten zijn gepasseerd."

De e-mails laten zien dat de NASA-telescopen de asteroïde op 7 juli hadden ontdekt. De ruimterots bewoog echter te langzaam om te worden geïdentificeerd Een object dat een bijna-botsing kon veroorzaken Het was pas later dat de asteroïde sneller bewoog, en toen was het zo dicht bij een bijna volle maan dat de astronomen het niet konden zien

Asteroïde 201

9 OK zou de grootste ruimterots zijn geweest die in de vorige eeuw zo dicht bij de aarde passeerde NASA-experts houden geen rekening met een vergelijkbare passage in 2029.

Hoewel er geen gevaar voor impact op onze planeet was, NASA stuurde een persbericht na het incident: "Als 2019 OK onze atmosfeer was binnengevallen, zou het over een afstand van ongeveer 80 kilometer schade zijn.

Het incident veroorzaakt opnieuw bezorgdheid. Als NASA geen honderd meter brede ruimterots kon detecteren, zou er dan voldoende aan de organisatie worden besteed om dergelijke incidenten te voorkomen?


Source link