قالب وردپرس درنا توس
Home / Gezondheid / Nederlandse dementiepatiënten houden vaker hun ziekte in

Nederlandse dementiepatiënten houden vaker hun ziekte inHet aantal dementiepatiënten dat hun ziekte probeert te verbergen, is in Nederland hoger dan in veel andere Europese landen. van mensen. In Europa is dat gemiddeld 25,7 procent. Overigens zijn de cijfers in landen als Polen (57,9 procent), Rusland (66,7 procent) en Puerto Rico (51,1 procent) aanzienlijk hoger.

Het is niet bekend hoe de verschillen kunnen worden verklaard. De Alzheimer Nederland Foundation is nieuwsgierig naar de oorzaak, zegt directeur Gerjoke Wilmink. "Ik zou heel graag willen weten wat de reden is, maar ik realiseer me dat er helaas te veel mensen zijn." bij het daten. "Eerlijk gezegd wil niemand een date met een 58-jarige man met Alzheimer", zegt een geïnterviewde. Een 54-jarige Nederlandse vrouw geeft toe dat haar relatie is veranderd: "Tegenwoordig heb ik niet meer dezelfde gesprekken met mijn partner."

Mensen zeggen ook dat ze onvoldoende worden behandeld in de gezondheidszorg. "Een neuropsycholoog zei dat ik meer moest doen, hoewel ik echt geprobeerd had en erg moe was", zegt een 62-jarige Nederlandse vrouw in het rapport meer over de ziekte. "We hebben 280.000 mensen met dementie in Nederland, we zien ze elke dag in de winkel, op de bank en op straat, we zien het vaak, maar het is moeilijk voor ons om ermee om te gaan."

Volgens Alzheimer in Nederland lijdt 1 op de 5 mensen aan dementie. Uit onderzoek blijkt dat tachtig procent van de mensen bang is om ooit dement te worden.

Het rapport werd opgesteld door de organisatie Alzheimer Disease International en maakt deel uit van een openbare campagne om het bewustzijn van de ziekte te vergroten. , Er is ook een campagne voor openbaar vervoer in Nederland specifiek gericht op trein- en busdementie.


Source link