قالب وردپرس درنا توس
Home / Buitenland / Thomas Cook gaat failliet: 600.000 toeristen worden getroffen

Thomas Cook gaat failliet: 600.000 toeristen worden getroffenBedrijfsvluchten werden om 22.00 uur lokale tijd van boekingssites verwijderd. De Britse Civil Aviation Authority heeft het faillissement rond 14.00 uur Britse tijd aangekondigd.

's Werelds oudste reisorganisatie heeft 21.000 mensen in dienst, waaronder 9.000 in het VK. Thomas Cook Nederland en Neckermann Reizen hebben ongeveer 200 banen in gevaar vanwege faillissement.

Vakantiegangers bezorgd

Ongeveer 600.000 mensen zijn momenteel op vakantie in het bedrijf. Onderliggend in Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten, de VS en het Caribisch gebied. Voor het weekend wilde een woordvoerder van Thomas Cook Nederland en Neckermann Reizen niet zeggen hoeveel Nederlandse reizigers momenteel met de organisatie reizen of boekingen hebben gepland. moeten gaan. De Britse minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab verzekerde hen gisteren dat ze niet in het buitenland zouden vastlopen.

Grootste repatriëring in vredestijd

De Britse regering heeft een grote campagne gelanceerd om vakantiegangers naar huis te brengen. Operatie Matterhorn is de grootste repatriëring georganiseerd door Groot-Brittannië in vredestijd.

Luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways en easyJet zijn ook betrokken bij de luchtbrug, schreef de Britse krant The Guardian.

Beschermde Britse reizigers

Vakantiepakketten geboekt in het Verenigd Koninkrijk worden beschermd door het atol-programma van de British Civil Aviation Authority, volgens Thomas Cook. Atol dekt vakantieverhuur en retourvluchten wanneer klanten in het buitenland zijn tijdens een faillissement.

De totale kosten van Atol worden geschat op 600 miljoen GBP (679 miljoen EUR).

Tekort van £ 200 miljoen. Naast het reddingsplan van £ 900 miljoen vorige maand, was er een lening van nog eens £ 200 miljoen (€ 227 miljoen).

Thomas Cook was al lange tijd slecht geworden. In de eerste helft van 2019 was er zelfs een verlies van GBP 1,5 miljard. Het werd onder andere belast met een hoge schuldenlast. Het worstelde ook met online concurrentie en geopolitieke onzekerheden.


Source link