Home / Nederland / Verkeersinfarct blijft rond megapiraat Festijn Noordbroek ondanks dichte N33 – Groningen – DVHN.nl

Verkeersinfarct blijft rond megapiraat Festijn Noordbroek ondanks dichte N33 – Groningen – DVHN.nlDe organisatie van het muziekfestival met artiesten zoals Frans Bauer, Gerard Joling en Jannes hoorde vorige week pas dat de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam op zaterdag gesloten zou zijn voor onderhoud tot 23.00 uur op zaterdag. "Dat was gewoon een onaangename verrassing", zegt organisator Eddie Mensink.

Sluiting van de verraste organisator N33

In overleg met de gemeente Midden-Groningen werd snel een nieuw verkeersplan opgesteld om de massale instroom en uitstroom te reguleren. van bezoekers. "Toen we hoorden van de sluiting, waren we al begonnen met het bouwen van de feesttent op de site", zegt Mensink. "Plots konden we alles omdraaien."

Om te voorkomen dat het centrum van Noordbroek opnieuw dichtslibt, zoals vorig jaar, werd het verkeer naar het evenement achter het Hofcafé Mausel aan de noordkant van het dorp zo ver mogelijk vanuit het westen geleid. over Slochteren en Siddeburen. Veel alternatieve aanvoerroutes in de regio zijn tijdelijk gesloten.

Maatregelen voor een vlottere verkeersstroom

Als gevolg hiervan nam het verkeer op zaterdagavond toe, maar er waren geen lange files. Ook omdat de organisatie maatregelen had genomen om te zorgen voor een soepele stroom auto's van de weg naar het festivalterrein. Dat was het grootste probleem vorig jaar.

In de vorige editie liep het verkeer vast bij de ingang van het Hofcafé in de Noorderstraat in Noordbroek. Daarom werden alle auto's en bussen op de Hoofdweg in Schildwolde "terug" naar het festivalterrein achter de muis geleid. Alleen fietsers konden rechtstreeks naar de Noorderstraat rijden. Taxi's hebben een aparte route.

Aanvullende inzet van verkeersgidsen

De organisatie heeft 35 verkeersbeheerders ingezet om de nadering en vertrek in de juiste richting te sturen. "Op het laatste moment hebben we tien mensen toegevoegd", zegt Mensink. Hij is tevreden met de cursus. "Het was een tijdje spannend, maar onze Traffic Advisor Traffic Support zorgde samen met de community voor een kunstwerk." Het muziekfestival was vrijdag al uitverkocht met achtduizend mensen. De organisator bespreekt dit binnenkort met een derde editie in overleg met de gemeente Midden-Groningen. "Medio december zullen we de festivalagenda voor 2020 aankondigen, wat ons betreft komt Noordbroek terug." Marum volgt de Mega Pirate Tour Agenda

Nederland, waarvan er vijf volledig zijn uitverkocht. Op vrijdag 4 oktober landt de parade van Mensink met Nederlandstalige kunstenaars in Marum. De tour eindigt met een mega-editie op 7 december in Gelredome in Arnhem.

&appId=294199200722864&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs); } (document, & # 39; script & # 39;, & # 39; facebook-jssdk & # 39;)); });
Source link