قالب وردپرس درنا توس
Home / Utenriks / Nei, vi er ikke Quislings barn | Hans-Wilhelm Steinfeld

Nei, vi er ikke Quislings barn | Hans-Wilhelm SteinfeldFor tolv år siden intervjuet Shomrat meg for NRK Day Revue. Hennes bekymring var å rope kong Harald for ikke å gjøre nok for å beskytte norske jøder mot antisemittisme. På forhånd advarte jeg henne mot dette og understreket at vi har et konstitusjonelt statskvarter i Norge. Hun sto på hennes side. Og unnskyldte senere.

Jeg er en venn av Israel. Men som en venn er jeg en kritisk venn! Jeg er ikke upåvirket av min fars jødiske avdeling. De led sterkt under andre verdenskrig.

tredje-parts-bio

Min far, Herman Steinfeld, var et av de mest torturerte Milorg-folkene i Bergen. Gestapo oppdaget sin jødiske bakgrunn etter å ha blitt arrestert i forbindelse med England. Hele hans familie i Ålesund ble drept i Auschwitz, jødiske kusiner i Bergen ble også drept der. Bestefaren min Moses Steinfeld var en av de tre som grunnla synagogen i Trondheim.

Vi utførte Quisling i 1[ads1]945

Det er så dumt av Israels ambassadør å si at nordmenn kommer ned fra Quisling, som bruker begrepet kollektiv skyld og ansvar i historisk analyse. Som faghistoriker ville jeg ha slettet ambassadør Raphael Schutz til enhver eksamen i historien! Vi utførte etter alle Vidkun Quisling i 1945.

Når det er sagt, berører Israels ambassadør delvis for tidlige eller understrekte sider i Norges historie. 50 prosent av norske politifolk kom til Nasjonalforsamlingen i løpet av yrkesårene, 60 prosent av politimennene gjorde det samme. Alt er beskrevet i Nils-Johan Ringdahls bok "Mellom barken og skogen – Politi under okkupasjon", publisert i 1987.

Fedreland-laget var den historiske forløperen til NS

Fridtjof Nansen og Christian Michelsen var eksempler av "Fedrelandslaget" historiske forløper til NS – nazistpartiet til Vidkun Quisling. Både i Norge, Danmark, Sverige, Polen og Ungarn, på 1930-tallet, er sympati med nazisme i Tyskland en feil av bolsjevikker.

Den britiske historikeren David Faber skrev "München" i 2009, som viser det samme i London før og under München-konferansen i 1938. Boken er basert på nyåpnede britiske arkiver. Israels ambassadør til Oslo bør også lese "Fra ide til dom". Nasjonal samling 1933-1945 »av Rolf Danielsen og Stein Ugelvik-Larsen. Det vil beskrive Raphael Schutz sinn!

Effekten av russisk innvandring til Israel

I juni-utgaven av "Internasjonal politikk" nr. 4, 2004 ble arbeidet mitt på effekten av en million innvandrere fra Russland til Israel etter 1991 publisert etter feltarbeid i Israel . Konklusjonen var at de russiske eller sovjetiske innvandrerne militariserte høyre side av israelsk politikk. Det ble kjent med Ariel Sharons regjering da det trakk Israel ut av Gaza.

Jødene fra det tidligere Sovjetunionen brøt Israel den tradisjonelle utsikten over det kaukasiske folk blant russerne, og parallell denne utsikten til palestinerne. At grensen på Vestbredden var en rotten russisk ide, forklarte jeg også. Et varenavn i denne russiseringsprosessen av israelsk politikk var Israels senere utenriksminister Avigdor Lieberman, som tjente mellom 2009 og 2012 og i 2012-2013.

"Feilfokusering" i Midtøsten Studier

For 35 år siden, mange parlamentariske representanter med og støttet organisasjonen "Med Israel for fred". I dag har sympatien som styrte, vendt til en kritisk holdning til Israel blant mange av våre valgte representanter. Kåre Willoch kan symbolisere Israels skift.

Min påstand er at det i mange ekspertleirer både i inn-og utland, skjedde noe som jeg ville kalle "feilfokus" i Midtøsten-studien. Det ble brukt mye ressurser på å studere konflikten mellom Israel og Palestina. Det er alvorlig. Men det gjelder ikke direkte så mange millioner mennesker i Midtøsten. Det som ble forsømt var studiet av det arabiske store samfunnet, feodalisme, brutalitet og korrupsjon.

Resultatet var at den arabiske våren kom uventet i 2010/11 i disse miljøene. Mediene bidro til den naive troen på at "den arabiske våren" betydde varig forandring og var en studentdrevet handling på Facebook og Twitter. Resesjonen i Libya og Egypt overrasket så mye! USA og Vestas håndtering av Irak og Syria er et spørsmål for seg selv. 3 millioner flyktninger i sydöstra Tyrkia er fascinert.

Unnskyldninger, Schutz!

I Sovjetunionen hadde 50 millioner borgere sine kulturelle røtter i islam. Vladimir Putin følte ikke synd på den arabiske våren da den kom. Putin advarte i 2013 at det var verre enn Assad-regimet i Syria, nemlig I.S. men ignorert den tiden. I dag har Russland et bedre forhold til Israel enn Norge.

Israel er imidlertid den eneste staten i Midtøsten som kan kalles en tilstand av europeisk modell. I 1979 advarte det senere israelske ministerrådet i Oslo, Ariel Yativ, meg om å bli med i NRK i Midtøsten med ordene: "Ung mann – du kommer nå inn i den mest arrogante staten i verden!"

Nåværende ambassadør Schutz har lurt arrogansen ved å hevde at alle nordmenn kommer fra Vidkun Quisling. Han skulle, som nevnt forgjenger Miryam Shumrat, unnskylde dårskapen hvis han ønsker å kommunisere med oss ​​nordmenn!

Følg og delta i debattene på Aftenpostens meninger på Facebook og Twitter . [19659025]
[ad_2]
Source link