قالب وردپرس درنا توس
Home / Vetenskap & amp / Test: Redmi Note 8 Pro – Bra men nötkött

Test: Redmi Note 8 Pro – Bra men nötköttDet är en riktigt stor telefon, Redmi Note 8 Pro. Även om du räknar med att telefonerna har blivit mycket större enligt lag. Ja, den är faktiskt nästan lika hög i höjd och bredd som Samsung Galaxy Note 10 Plus, som är något av ett riktmärke för en riktigt stor mobil, och dessutom är Redmi Note 8 Pro en millimeter tjockare och något tyngre än Samsung & # 39; s bark.

Åtminstone har denna volym använts bra, med en stor skärm med relativt små ramar och en liten utbuktning för sensorn, och framför allt ett riktigt stort batteri på 4500 mAh.

Skärmen är av LCD-typ, vilket innebär att den förskjuts något i ljusstyrka om du vinklar den. Den har bra maximal ljusstyrka, men LCD drar mer batteri än Oled. Telefonen har fortfarande utmärkt batteritid, en av de bästa som vi mätde på en telefon med LCD-skärm, och naturligtvis är standbytiden när skärmen är av är fantastisk.

Glas tillbaka

Baksidan av telefonen är i glas medan ramen är i metallimitationsplast. För mig kunde den goda ryggen också ha varit plast om den hade sparat några gram på vikten. Den levereras med ett transparent gummifodral i förpackningen om du är rädd för att krossa tillbaka glaset.

En konstigt konstig designdetalj är att fingeravtrycksläsaren sitter på den utskjutande kamerön. Delvis är det mycket ovanligt, du tror att när du tittar med fingret att om du har nått kamerahöjningen så har du nått för långt, och nästan garanterar det att du sätter fingeravtryck på kameralinserna. Fingeravtrycksläsaren är ändå snabb och ansiktslåsning är ett alternativ för dem som vill ha det.

Redmi Note 8 Pro drivs av Mediatek-chipset Helio G90T. Mediatek är nu bäst känt för sina billiga och inte så snabba chips i de billigaste mobilerna, men med Helio G90T har de väsentligt höjt ambitionen och syftar till att trumfa Qualcomms bästa medelprischip i Snapdragon serien.

Både sett i resultat i prestandatest och vår subjektiva erfarenhet har varit framgångsrik. Telefonen är snabb. Inte toppmodell snabbt, men snabbt och vi märker inga betydande förseningar i normal användning. Speciellt för 3D-grafik märker du skillnaden mellan toppmodellerna, medan chipsetet är snabbare på det än de flesta andra mellanprismodeller. För under $ 300 vann du förmodligen inte en ny telefon med lika bra prestanda idag.

Telefonen har antingen 64 eller 1

28 gigabyte lagringsminne. Eftersom minneskortutrymme också finns tillgängligt kan många ta itu med 64 gigabyte, men när prisskillnaden mellan modellerna bara är 200 SEK känns det onödigt att skimpa på det.

64-megapixelkamera

Kanske är du mest nyfiken på telefonens kameror? Huvudsensorn är 64 megapixlar, den första som såldes i Sverige med denna sensor från Samsung. Till detta läggs en kamera för vidvinkelbilder, en för djupmätning och en för makrofotografering, fyra totalt. Det visar sig att huvudkameran är riktigt bra, medan hjälpkamerorna är lite mer besvikna.

64 megapixlar i en kamera kan verka onödiga, men som standard används de för att skapa en 16 megapixelbild där man använder informationen från fyra pixlar till varje pixel för att minska mängden brus. Resultatet är totalt sett riktigt bra och kan jämföras med kameror i toppmodellklassen, åtminstone i bra ljus. Tekniken att använda fyra pixlar för att reproducera en pixel borde i teorin också ge bättre ljuskänslighet, men för mörka bilder imponerar inte kameran i Redmi Note 8 Pro lika mycket. Om du zooma in på bilderna maximalt kan du se att de är lite svåra att bearbeta med skarpa kanter och bildföremål.

Du kan faktiskt också välja att få 64 megapixelbilder. Bildfilerna är naturligtvis betydligt större, 16-24 megabyte per styck jämfört med 4-6 megabyte för standardformatet. Du behöver något större än en skärm för att se skillnaden i bilder i detta format, men du kanske vill skriva ut i stort format, eller zooma in och beskära väl i bilden.

Jag har inte mycket höga förväntningar på 64-megapixelbilderna, de extra pixlarna används för att minska bruset i 16-megapixelbilden i normala fall och skärpan bör därför vara ungefär densamma. Men där har jag fel, bilderna som tagits i 64 megapixlar är imponerande vassa, om än något mörkare än de jag tar i 16 megapixlar. I mindre ljus försvinner dock skillnaden snabbt och det blir svårt att se skillnaden mellan en 64-megapixel-bild och en 16-megapixel-bild som förstoras digitalt till samma storlek. I full dagsljus gör emellertid den högupplösta sensorn rätt sak.

Du kanske tror att den här funktionen också bör användas för digital zoom. Ett speciellt zoomobjektiv saknas, men om 64-megapixelbilderna blir så bra bör det vara lätt för kameran att göra en stillbild av en och använda den som en digitalt zoomad bild. Konstigt nog fungerar det inte så, och om jag väljer 2x zoomning i kameran får jag en bild som kan jämföras med om jag zooma in i 16-megapixelbilder snarare än 64-megapixelbilder. Om du vill ha en zoomad bild gör du det bättre när du tar en 64-megapixelbild och beskär den än att använda kamerans egen zoomfunktion. huvudkamera inte särskilt speciell. Bäst är vidvinkelkameran. Den har ett fast fokus och tål inte mörker särskilt bra, men för att fånga landskapsbilder i dagsljus är det ett bra komplement. Makrokameran är å andra sidan en besvikelse. Det är något bättre än huvudkameran när man hittar fokus i riktiga närbilder, men den kompenseras av dess låga upplösning. Återigen får du bättre resultat från att bara fotografera i 64-megapixel-läget och beskära bilden för närbildsbilder.

Djupssensorns verktyg är svårt att bedöma. Kameran gör ett ganska bra jobb med att skildra bilder med konstgjord skärpa, men samtidigt finns det mobiler som kan hantera den utan någon speciell djupkamera.

64-megapixelkameran lägger helt klart till något och gör att Redmi Note 8 Pro har en kamera som sticker ut, särskilt för prisklassen, men bli inte imponerad av fyra kamerors prat.

Xiaomi vill nu att Redmi ska betraktas som sitt eget mobilmärke, men vi lurar dem inte. Vi får exakt samma systemversion som i Xiaomys telefoner. MIUI 10, som kallas "ganska bra" jämfört med Googles standard Android, som vissa människor bryr sig om, men du hittar alla Googles funktioner du förväntar dig, inklusive skärmsläckare Digital Well-being.

Xiaomi själv bidrar bland annat med en molntjänst som du kan använda för att säkerhetskopiera din telefon och hitta den om du tappar den. Du kan skapa duplikat av appar om du har mer än en inloggning till en app som normalt inte tillåter det. Det finns ett par verktygsprogram som är förinstallerade, som kompass och diktafon. Annars är skillnaden med Googles standardsystem mest kosmetiskt. Det kan nämnas att Xiaomi & # 39; s system är ganska bra på att stänga av appar i bakgrunden. Bra för batteriets livslängd, mindre bra för funktioner som faktiskt ska fungera i bakgrunden och det händer att meddelanden som kalenderpåminnelser inte kommer att komma i tid på grund av det. Du kan ge appar undantag från dessa batteribesparande funktioner, men det kräver lite pilling i inställningarna.

Som helhet är Redmi Note 8 Pro ett utmärkt köp för 3000 SEK (eller 2800 SEK om du känner dig smal och väljer varianten med hälften så mycket lagringsutrymme), med särskilt bra kamera och bra batteritid. Men storleken och vikten gör att det inte är en telefon för alla.

Å andra sidan

Erik Mörner: Den största överraskningen är 64 megapixelkamera. Jag var skeptisk men det ger verkligt värde. Makrokameran skiljer sig emellertid inte så tydligt från vad mobilkameror vanligtvis kan idag. Sammanfattningsvis en tydligt prisvärd telefon.

Frågor och svar

Finns det stöd för mobilbetalningar? Ja, telefonen har NFC och Google Pay med stöd för Swedbank, Länsförsäkringar och Klarna förinstallerade.

Kommer det med en snabbladdare? Ja, den medföljande laddaren är på 18 watt.

Har telefonen den senaste Android-versionen? . vänliga Android-version, Moto g7 Plus är ett bra alternativ i samma prisklass.

Testbild

I dagsljus har redmi Note 8 Pro en bra allround-kamera, och försök 64-megapixel-läget för ännu skarpare bilder.


Source link